128G Cairnhill Road

Location

128G Cairnhill Road, Singapore

Awards

SIA Design Awards 2012 - Honorable Mention
URA Architectural Heritage Award 2011 - Award Winner

Jury Citation

This is a very elegantly conserved shophouse. the design is centered on a water feature at the ground floor set in the skylit airwell, which organises all the spaces in the house, simultaneously separating and linking everything up. Daylight permeates through the house from this central "void". Visual cues are abound to hint at the flow of space through the house. From certain viewpoints, the volume of the iconic shophouse is rendered to life by design. The whitewashed interior spaces and fitting-out are finely detailed, creating a light-infused, timeless, and classy design.

Category
Awards, Conservation, Interiors, Residential